Koronavírus miatt bezárták a tihanyi óvodát

Bezárták a tihanyi óvodát több dolgozó pozitív koronavírustesztje miatt.

Kovács Erika

Az intézményt, ha minden jól alakul, szeptember 23-án nyitják ki, derült ki Tósoki Imre polgármester tájékoztatójából, amit a közösségi oldalán tett közzé.

Tósoki Imre elmondta, veszélyhelyzet hivatalosan nincs, de a járvány második hulláma szeptembertől „megérkezett” Tihanyba. A helyi óvoda több dolgozójának tesztje pozitív lett, ezért rendkívüli nevelési szünetről döntöttek, egyeztetve az Oktatási Hivatallal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK). Utóbbi elrendelte az összes dolgozó és gyerek szűrését is.

Ha negatívak lesznek a tesztek, amit mindenkinek kétszer kell produkálnia, akkor konzultálva az említett szervezetekkel, szeptember 23-án újraindulhat a nevelés. Ha újabb pozitív tesztek lesznek, ismét beszélnek a nyitásról. A történésekről az összes szülőt tájékoztatja az óvodavezető.

A polgármester az óvodán kívüli eseményekről elmondta, Tihanyban még négy ember van hatósági karanténban, három üdülőtulajdonos és egy állandó lakos. – Mindenki vigyázzon magára! – tanácsolta a településvezető.

Borítóképünkön Tósoki Imre, Tihany polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában