hadgyakorlat

2020.09.17. 12:32

Helikopterek és vadászgépek töltik meg a légteret Veszprém megyében

Megnövekedett hanghatásra és a megszokottnál nagyobb légi forgalomra kell számítani több Veszprém megyei település térségében szeptember 17-25. között egy nemzetközi gyakorlat miatt – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel csütörtökön.

MTI

Kecskemét, 2017. augusztus 24. A Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászrepülõgépe a két hete tartó Carpathian Hawk 2017 brit-magyar katonai gyakorlat zárónapján a MH 59. Szetgyörgyi Dezsõ Repülõbázisán Kecskeméten 2017. augusztus 24-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Ahogy azt írták: a gyakorlat részeként helikopterkötelékek és vadászrepülőgépek intenzív hanghatása várható Pápa, Hajmáskér, Újdörögd, Tótvázsony, Várpalota és Újmajor települések térségében, a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlótér területén nappal és este.

A honvédség a jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – hangsúlyozták, a lakosság megértését és türelmét kérve.

OLVASS TOVÁBB:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában