elmaradtak az állománygyűlések

2020.05.16. 07:00

Veszprém megyei tűzoltók munkáját is elismerték

Elismeréseket hirdettek ki Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából nemrég, miután a járvány miatt az állománygyűlések elmaradtak – derült ki a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatójából.

Kovács Erika

Németh Péter címzetes tűzoltó törzszászlósnak, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának kiemelkedő tevékenységéért Szent Flórián Érdemjelet adományozott Pintér Sándor belügyminiszter, Kovács Péter tűzoltó alezredesnek, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének pedig tűzoltósági tanácsos címet adott.

A tavalyi munkát Dányi Béla dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte. Eszerint Németh András címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője lett a legjobb a Veszprém megyei hivatásos tűzoltók között. Boros József, a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka az önkormányzati tűzoltók közül került az első helyre. Hegyi Péter, a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárművezetője pedig az önkéntes tűzoltók között dolgozott a legeredményesebben. Ezeken kívül több más elismerést is kiosztottak országosan és Veszprém megyében.

Úgy tudjuk, az elismeréseket a járványhelyzet után ünnepélyes körülmények között adják át személyesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában