Üres idejükben szívesen „ellátják mások baját”

2020.04.08. 11:00

Segítő szolgálatot indított a pápai református kávézó

Örömmel, felekezettől függetlenül segítenek a rászorulókon a református kávézó zárva tartása alatt segítő szolgálatot üzemeltető munkatársai.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka (illetve szükség szerint a Pannonia Reformata Múzeum) munkatársai segítik a 60 évnél idősebb, egyedül élő, beteg vagy mozgáskorlátozott személyeket, tájékoztatták a sajtót kedden.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető elmondta, őket is váratlanul érte a kialakult járványügyi helyzet és az ezzel járó bezárás. Az első sokktól felocsúdva kezdtek kollégáival gondolkodni, ötletelni arról, hogyan tovább. Mivel valószínűleg hosszabb ideig zárva tartanak, ezért a másokon való segítést tűzték ki célul, és becsatlakoztak a városban már egyébként is tapasztalható támogatások sorába.

– Három hete zárt be a múzeum és a kávézó, azóta át kellett szerveznünk a munkát otthonira. Így több időnk jut a múzeumi háttérmunkára, a katalogizálásra, digitalizálásra, foglalkoztató füzet kidolgozására, a katalógus és egyéb nyomdai munkák előkészítésére. Illetve elindítottuk a Pannonia Reformata segítő szolgálatot, első körben a kávézó munkatársaival. Elsősorban a 60 év felettieket, a mozgáskorlátozottakat és a krónikus betegségben szenvedőket támogatnánk felekezettől függetlenül, de bárkinek segítünk a lehetőségeinkhez mérten – árulta el a múzeumvezető.

A Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka munkatársai, Feketéné Szabó Izabella, Bakonyi Bettina és Böröczkyné Fischer Zsuzsanna, valamint Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mint megtudtuk, az igényeket hétfőtől péntekig 8-12 óráig fogadják a 30/573-8760-as telefonszámon, és a következő munkanapon teljesítik. Feketéné Szabó Izabella kapcsolattartóként koordinálja a munkát, Bakonyi Bettina és Böröczkyné Fischer Zsuzsanna pedig saját autóval intézi a kiszállítást. Szükség esetén a múzeumi munkatársak is részt vesznek a szolgálatban.

Feketéné Szabó Izabella hozzátette, a hívás során rövid bemutatkozás és a cím megadása után egyeztetik az elvégzendő egyszeri vagy rendszeres feladatot, legyen az postai ügyintézés, gyógyszerkiváltás, bevásárlás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában