megajándékozták az aprónépet

2019.12.23. 20:00

Tés összetartó közössége együtt ünnepelte a karácsonyt

Szombaton tartották a település karácsonyi ünnepségét, ahol Ovádi Péter országgyűlési képviselő meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját a művelődési házban.

Horváth Virág

20191221 Tés Karácsonyi ünnepség Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A tési karácsonyi ünnepségen a település óvodásai zenés, énekes műsort mutattak be, és elmondták a jelenlévőknek az adventi gyertyák jelentését. A negyedik adventi gyertya Keresztelő Szent Jánost jelképezi, aki Jézus eljövetelét hirdette és készítette az utat az emberek szívéhez, így a szeretet szimbóluma. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt. Az óvodás néptánccsoport mellett a felnőttek is bemutatkoztak, többek között a táncházak kedvelt „ördög útja” elnevezésű táncát is eljárták. A rendezvényen a Tési Énekkar is emelte az ünnep fényét.

- Nagy öröm számomra, hogy a választókörzetben ilyen aktív és összetartó közösségek vannak. A tésiek összefogása jó példával szolgálhat más településeknek is, nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy megajándékozzák a település gyermekeit nemcsak az együttlét örömével, a színvonalas műsorral, hanem erre az alkalomra készített ajándékcsomaggal is – mondta el a Napló kérdésére Ovádi Péter.

A programokat követően a település polgármestere, Fodor-Bödös István János és Ovádi Péter országgyűlési képviselő százharmincöt ajándékcsomagot osztott ki a településen élő gyermekeknek tizenöt éves korig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában