zárt tárgyalás

2019.11.20. 17:30

Sólyi gyermekgyilkosság: „Ünnepi készülődés helyett virágot viszünk a kislányunk sírjára”

Nem nyúltunk kislányunk holmijához, minden úgy van, ahogy hagyta, amikor tavaly május 18-án jókedvűen hazajött az iskolából – ezt mondták Adrienn megtört szülei a szerdai tárgyalás előtt. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró kegyeleti, erkölcsi okokból, és a vádlott fiatal korára való tekintettel ismét zárt ülést rendelt el. A nyolcéves Adrienn megölésével az akkor 16 éves hajmáskéri F. F.-et vádolják.

Kovács Erika

Horváth Győző és Farkas Zsanett, a megölt kislány összetört szülei a bíróságon, szerdán. Gyászuk, bánatuk mérhetetlen kislányuk halála után Fotó: Kovács Erika/Napló

Fotó: Kovács Erika/Napló

A fiatal a korábbi, szintén zárt tárgyaláson – a törvényszék akkori tájékoztatása szerint – részben beismerte tettét. A letartóztatásban levő fiatalkorút aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. évét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a főügyészség. A Büntető Törvénykönyv szerint bűnössége megállapításakor 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Farkas Zsanett és Horváth Győző, a megölt kislány összetört szülei a bíróságon szerdán. Gyászuk, bánatuk mérhetetlen kislányuk halála után Fotó: Kovács Erika/Napló

A november 20-i, szerdai zárt tárgyalás után a törvényszék sajtóosztálya közölte, a bíróság ismertette a gyermekpszichológus és pszichiáter időközben elkészült szakvéleményét, valamint a vádlott törvényes képviselőjének írásbeli beadványát. A következő tárgyalás február 5-én lesz, amikor határozathozatal várható.

- Felkavaró volt látni, düh, keserűség kavargott bennünk, amikor láttuk a vádlottat, akit ezúttal távmeghallgatáson „volt jelen” a tárgyalóteremben – mondták a megölt kislány szülei a tárgyalás után.

Horváth Győző és Farkas Zsanett úgy fogalmaztak, felháborította őket F. F. édesapjának írásbeli beadványa, amit ismertettek a tárgyaláson. – Ebben az apa védi fiát, mert szerinte nem ő tette a szörnyűséget, és a 14 éves fiamra, Adrienn testvérére próbálja hárítani a történteket, ami képtelenség – fogalmazott felindultan az apa.

A szülők elmondták, a szakértők szerint F. F. beszámítható volt tette elkövetésekor. Közölték, kettétört az életük, gyermekük holmiját a kislány halála óta érintetlenül hagyták, iskolatáskája úgy van a fogason, ahogy tavaly május 18-án Adrienn odatette.

– Ahelyett, hogy ajándékokkal készülnénk az ünnepre, gyertyát gyújtunk és virágot viszünk kislányunk sírjára – mondták könnyezve a szülők.

A vádlott kirendelt ügyvédje nem kívánt kérdéseinkre válaszolni. A korábbi, előkészítő ülésen Gulyás Ildikó ügyész egyebek mellett közölte, tavaly májusban F. F. a gyermek kezeit hátrakötözte, a patakba vitte, ahol többször a víz alá nyomta, majd a kábult kislányt kivitte a partra, kővel bántalmazta. A fiú a már eszméletlen gyermek ruhájának egy részét levette, majd a kislányt újra a patakba vitte, ahol hínárfonatot kötött rá, és elment. A kislány vízbe fulladt. Miután a gyermek kora este nem ért haza, testvére keresni kezdte, majd az édesapa bejelentése után megkezdődött a szervezett keresés. A kislány holttestét hajnalban találták meg a Séd-patakban, halálának közvetlen oka vízbefulladás volt. A vádlott nem szenved személyiségzavarban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában