sokrétű felhasználás

2019.09.05. 07:00

Új sátor a pápai rendezvényekhez

A Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál alkalmával, szeptember 4. és 8. között már szolgálatba áll az új rendezvénysátor, melyet pályázati támogatás útján vásárolt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ.

Polgár Bettina

Bakó István, a Városgondnokság vezetője, Áldozó Tamás, Pápa polgármestere és Szabadkai Verita az új rendezvénysátor megtekintésekor

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ vezetője elmondta, intézményük támogatási kérelmet nyújtott be a 29. és 30. Pápai Játékfesztivál, valamint a 2019-es és 2020-as Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál megszervezésére, melyet a bírálóbizottság támogatásra érdemesnek ítélt.

Az említett négy rendezvény megvalósításához 73,9 millió forintos támogatási összegre pályázott a JMSZK. – A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja – magyarázta Szabadkai Verita.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a pályázati támogatás révén a közelmúltban egy rendezvénysátrat is vásárolt, amely már szolgálatba is állt a Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál alkalmával.

Bakó István, a Városgondnokság vezetője, Áldozó Tamás, Pápa polgármestere
és Szabadkai Verita az új rendezvénysátor megtekintésekor
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk, a 200 négyzetméteres, három méter magas, tíz ablakkal ellátott, padlózattal rendelkező sátor 10 millió forintba került. Adottságait tekintve sokrétű felhasználást tesz lehetővé, a továbbiakban a város különböző pontjain felállítható, és kisebb rendezvényeknek, illetve akár gasztro­programoknak is otthont adhat. Szabadkai Verita elmondta, a sátor felállítása egy napig tart – ezt a munkát a Városgondnokság szakemberei végzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában