A rászorulók mellett

2019.05.17. 11:00

Ünnepséget tartottak Várpalotán a Vöröskereszt világnapján

A Vöröskereszt és Vörös Félhold világnapja alkalmából tartott ünnepséget tegnap a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete a várpalotai Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

A zongorán Troják Laura játszik Fotó: Szabó Péter Dániel

– Mindig nagy megtiszteltetés, ha egy megyei rendezvénynek adhatunk helyet a Thury-várban, s ez különösképp igaz a Magyar Vöröskeresztre. A világ legnagyobb humanitárius szervezete közel 150 éve működik hazánkban. Várpalotán kiváló az együttműködésünk, több ellátási formát a Vöröskereszt működtet mindannyiunk megelégedésére. Bízom benne, hogy ez így lesz a jövőben is – mondta el köszöntőjében az összegyűltek, köztük Polgár­dy Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Csoma Zoltán, a Vöröskereszt megyei elnöke előtt Campanari-Talabér Márta.

Várpalota polgármestere utalt ezzel arra, hogy többek között a Várpalotai Hajléktalanszálló és a Családok Átmeneti Otthona is a humanitárius szervezet égisze alatt működik a településen. Buzási István, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének alelnöke az itt dolgozók áldozatos munkáját méltatta, kiemelve, hogy milyen nagy szükség van a humanitárius szervezet által nyújtott segítő kézre napjainkban is.

Baráth Gábor, a Vöröskereszt Vas és Veszprém Megyei Szervezetének igazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy a nemzetközi szervezetben közel 12 millióan dolgoznak szerte a világban, segítve rászoruló embertársaikon katasztrófa sújtotta övezetekben is.

– Ti, a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei tudjátok, hogy az emberek, akiket szolgáltok, nemcsak hónapok, hanem akár évek óta egyre nehezebb helyzetben vannak, de ti mellettük álltok. A sürgős, életmentő segélyektől az újjáépítési programokig, egészen addig, amíg az élet vissza nem tér a normális kerékvágásba – mondta el a megyei igazgató.

A zongorán Troják Laura játszik Fotó: Szabó Péter Dániel

A folytatásban a zongorán játszó Troják Laura és öccse, a csellista Troják Barnabás színvonalas zenei produkcióját hallgathatták a meghívottak, majd Dávid Eszter énekelt szatmári népdalokat az ünnepségen. Zárásként Csoma Zoltán megyei elnök és Baráth Gábor megyei igazgató adott át elismeréseket a Vöröskereszt munkatársainak és a szervezet munkáját segítő cégeknek, magánszemélyeknek.

Vöröskeresztes munkáért kitüntetés bronz fokozatát vehette át a tapolcai Harangi Sándor, dicsérő oklevelet kapott a devecseri Makovecz Klub, ifjúsági vöröskeresztes tevékenységért oklevéllel ismerték el az ajkai Csibertics Nikolett és Szabó Tímea önkéntes munkáját. Mellettük több megyei cég és magánszemély vehetett át elismerő oklevelet és ajándékcsomagot, köztük a vöröskeresztes munkáért kitüntetés arany fokozatára jelölt Ács Gáborné, a főigazgatói dicséretben részesült Tóth Enikő és a vöröskeresztes szolgálatáért oklevéllel elismert Kárpáti Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában