Húszéves cserekapcsolat

2019.05.22. 18:17

Bambergi diákokat láttak vendégül a Padányi iskolában

Huszonkét bambergi diák és két nevelőtanár volt a vendége a Padányi katolikus iskolának.

Balla Emőke

Budapestre is kirándultak a német vendégek Fotó: Padányi Katolikus Iskola

Fotó: Padányi Katolikus Iskola

A Padányi Katolikus Iskola és a bambergi Graf Stauffenberg Wirtschaftschule között már több mint 20 éves a cserediák-kapcsolat, melynek keretében évente bambergi, illetve veszprémi diákok ismerhetik meg egymás városát és kultúráját. Tavaly a Padányi iskolások tölthettek el egy hetet Bambergben, az idén ők fogadták a vendégeket, tájékoztatott Kovács Gyöngyi munkaközösség-vezető.

Budapestre is kirándultak a német vendégek Fotó: Padányi Katolikus Iskola

Tartalmas és szép programot állítottak össze a német diákok számára. Megismerkedtek a várossal játékos városrali formájában, és megtekintették az Érseki Palotát, amelyet a Padányi iskola volt lelki igazgatója, Takáts István mutatott be a német diákoknak. Túráztak, íjászkodtak a Bakonyban, megismerkedhettek Budapest, Tapolca és Szigliget nevezetességeivel. Az ötödik nap estéjén felelevenítették a héten történteket, majd közös vacsorával zárták a hetet. Az utolsó napot a diákok a családoknál töltötték.

A magyar szervezők bíznak benne, hogy ez a hét hozzájárult a két iskola barátságának elmélyítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában