Keressétek Krisztus arcát minden arcvonásban!

2019.04.08. 11:00

Nagyböjti családos lelkinapot tartottak a Padányi iskolában

Nagyböjti családos lelkinapra várta az érdeklődőket a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája a Padányi Katolikus Iskolába. A rendezvény előtt Fodor János atya, a Veszprémi Érsekség családpasztorációs referense a Naplónak elmondta, minden évben van egy mottójuk, amely az idén így hangzik: Keressétek Krisztus arcát minden arcvonásban!

Juhász-Léhi István

A szentmise főcelebránsa Márfi Gyula veszprémi érsek volt. Keressétek Krisztus arcát minden arcvonásban

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

– Arra kértük az előadónkat, Ocsovai Grácián ferences szerzetest, hogy minderről többet beszéljen majd, ugyanis az a vágyunk, hogy a nagyböjt folyamán a családok újra felfedezzék azokat az értékeket, amelyek egyik, vagy másik családban benne rejlenek – hangsúlyozta Fodor János.

A szentmise főcelebránsa Márfi Gyula veszprémi érsek volt. Keressétek Krisztus arcát minden arcvonásban Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Úgy vélte, a hétköznapok általában a gondokat, nehézségeket, a küzdelmeket hozzák elő. Szerinte ez az esemény a családok számára fontos, mert különböző korosztályoknak szerveznek különböző programokat. Olyanokat, amelyek segíthetnek abban, hogy a család minden tagja jól érezze magát úgy, hogy Jézus van a központban. Kérdésre válaszolva elmondta, hetek óta erre az eseményre készülnek, ráadásul van egy munkacsoportjuk, amely önkéntesekből áll, és ők nagyon színes rendezvényekkel igyekeztek megjelenni.

A szentmise főcelebránsa Márfi Gyula veszprémi érsek volt, aki bevezetőjében arról beszélt, egy édesanya arra panaszkodott, hogy a hit­oktató a 3. osztályos gyerekeknek túl sokat beszél Jézus szenvedéseiről, a keresztútjáról, a haláláról és feltámadásáról – ahelyett, hogy beszélne a szeretetről, a békéről, a megértésről és a boldogságról. „Annyit mondtam neki, hogy a mi hitünkhöz ez is hozzátartozik…” – tette hozzá az érsek.

Darnai János atya, az iskola lelkiigazgatója is jelen volt a programon, aki a nagyböjti előkészület részeként lehetőséget adott a szentgyónásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában