Egy évszázad tanúja

2019.04.30. 07:00

Ajka legidősebb asszonyát köszöntötték

Ajka legidősebb asszonyaként a napokban ünnepelte 103. születésnapját Trummer Gyuláné Kati néni.

Borsos Renáta

A százhárom éves Kati néni örömmel beszélt a régi időkről Horváth Józsefnek Fotó: Györkös József

Fotó: Györkös József

Az önkormányzat nevében Horváth József alpolgármester és Péntek Magdolna, az önkormányzat szociális és igazgatási irodájának vezetője ajándékkosárral köszöntötte az idős asszonyt, aki jó kedéllyel mesélt emlékeiről, a dolgos évekről, amikor állattartásból, földművelésből éltek.

A százhárom éves Kati néni örömmel beszélt a régi időkről Horváth Józsefnek Fotó: Györkös József

Az 1916-ban Balatoncsicsón született Kati néni a hat elemi osztály elvégzése után az otthoni gazdaságnál dolgozott. Állatokkal foglalkozott, eladta a tejet, kapált a szőlőben, a nyáron aratni járt. A férjét is Csicsón ismerte meg, majd Ajkára költöztek. Az alpolgármester kérésére a mai napig szikár asszony szívesen idézte fel a csicsói és az aktív ajkai éveket. Elmesélte, hogy amellett, hogy háztartásbeliként dolgozott, szőlőt és földet művelt, állattenyésztéssel foglalkozott, szült két fiúgyermeket. Örömmel beszélt két unokájáról és három dédunokájáról. Kati néni évek óta unokájával, Katalinnal és családjával él együtt.

Magas kora ellenére jó egészségnek örvend, kedves, vidám, érdeklődő természet. A mai napig gyakran olvas újságot és tájékozódik a világban történtekről. Szeret televíziót nézni, kedvencei a főzőműsorok.

Elmondta, hogy amikor szép az idő, gyakran kimegy az udvarra, beszélget a szomszédokkal. Hála istennek nem beteges, ennyi idősen is csak két gyógyszert szed.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában