2019 méter

2019.02.20. 14:00

A békéért futottak az egyenruhások Veszprémben

Összesen 2019 métert futottak le a veszprémi fegyveres és rendvédelmi szervek munkatársai a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) által 1948-ban életre hívott futás napján, a Kolostorok Völgyében, Veszprémben, a napokban.

Kovács Erika

Fotó: Katasztrófavédelem

A kezdeményezés 1948-ban indult Franciaországból. Alapítója egy francia katona, aki belga, holland, dán, luxemburgi és francia hivatásosokkal együtt hozta létre a Nemzetközi Katonai Sporttanácsot azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között. A mozgalom 2006 óta világszerte ismert, már 134 ország csatlakozott hozzá. A sporteseményt minden évben más szervezet rendezi, idén a katasztrófavédelem volt a házigazda.

Fotó: Katasztrófavédelem

A versenyen a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sportos állománytagjai mellett rendőrök, katonák, illetve a büntetés-végrehajtás munkatársai, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) képviselői vettek részt, mintegy kétszázan. A megnyitón Csillag István alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese üdvözölte a résztvevőket, illetve a program nemes célját, majd közös bemelegítés után elstartolt a mezőny. A 2019 méteres távot elsőként Kanyár Tamás, a NAV képviseletében teljesítette, másodikként Kovács Máté Soma veszprémi rendőr ért célba, harmadikként pedig Ligetvári Ildikó, szintén a NAV dolgozója szakította át a képzeletbeli célszalagot.

Az eredményhirdetésen valamennyi testület emléklapot vehetett át, majd Csillag István igazgatóhelyettes átadta a következő szervezői vándorserleget Németh Éva ezredesnek, a Veszprém megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában