Bográcsban főttek a finomságok

2018.06.10. 10:09

Családi napot rendeztek Szentkirályszabadján

Lecsófőző verseny és gyermekeknek szóló programok is várták a helyieket a családi napon szombaton.

Marton Attila

A Nemzedékek Háza udvarán kora délelőttől készültek bográcsban a finomságok: a versenyre benevezett tíz csapat – akiknek tagjait az esős időjárás sem tántorította el a főzéstől – lecsói között húsos, szalonnás, virslis és tarhonyás is akadt.

 

A településen hosszú évek óta hagyomány, hogy a gasztronómiai megmérettetés mellett a gyerekeknek is programokkal készülnek, mondta Gyarmati Katalin polgármester.

Az apróságok szórakoztatásáról Rudi bohóc, kézműves foglalkozások és ugrálóvár gondoskodott. A délutáni programban felléptek a helyi Szivárvány óvoda nagycsoportosai, és gyerekeknek szóló műsort adott Búzás Csaba. A Nemzedékek házában kiállítás nyílt a helyi iskolások alkotásaiból.

A főzőversenyt a szakértő zsűri értékelése alapján a Gasztrognómok nyerték egy különleges lecsófasírttal, második helyen holtversenyben a Király csapat és a Nyald meg a kanalam nevű formáció végzett, harmadik lett az önkormányzat Hív a tál fantázianevű csapata. Különdíjat kapott az Autentikusok nevű formáció szarvaspörkölttel vegyített lecsójáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában