Balaton napja

2018.05.27. 11:30

Vízbefutással nyitották meg a szezont Balatonalmádiban

A mozgás és a sportolás köré szervezték a Balaton napja programjait a Wesselényi strandon szombaton.

Marton Attila

A Balaton napját negyedszer rendezték meg, Balatonalmádi először csatlakozott a kezdeményezéshez. A helyi programot a sport köré szervezték: a Wesselényi strandon délelőttől kora délutánig bemutatkoztak a helyi és környékbeli sportegyesületek, valamint több közülük sportágbemutatót is tartott, mondta Kepliné Blázsi Ágnes, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület munkatársa. Az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Balatoni Limnológiai Intézet munkatársai ismeretterjesztő előadásokat tartottak, míg Kocsis Bálint mesterszakács révén látványfőzés is színesítette a programokat. A gyermekeket kézműves foglalkozások, Balaton társasjáték és népi játékok is várták.

Fotó: Balogh Ákos

A rendezvényt tizennégy balatoni strandon tartották meg szombaton: mindenhol egy időpontban, délután két órakor tóba futással nyitották meg a főszezont. A Wesselényi strandon a gyermekpancsolótól mintegy százan szaladtak a 21 fokos vízbe, majd a szervezők az ország első régiós borával, a BalatonBorral koccintottak.

 

 

A focipályán piknikkel folytatódott a rendezvény délután, ahol helyi egyesületek szervezésében sorversenyeket rendeztek. A programot közös bográcsozás és tombolahúzás zárta. A rendezvényt a Szent Imre római katolikus plébánia pályázati forrásból is támogatta, valamint az önkormányzat és helyi intézmények, vállalkozók is segítették, jegyezte meg Kepliné Blázsi Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában