Csajág

2017.11.24. 17:52

A jövőt ünnepelték – átadták a felújított óvodai konyhát

Az önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására kiírt pályázaton 4.7 millió forintot nyert a község óvodája a Belügyminisztériumtól. Az önkormányzat 900 ezer forint önerőt tett még hozzá, és az előre nem látható munkálatokra további, közel 800 ezer forintot fordítottak.

Molnár Sándor

Fotó: Penovác Károly

Átadták a Csajági Egységes Óvoda és Bölcsőde felújított konyháját. Az ünnepségen részt vett Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is és a szomszédos településekről is érkeztek vendégek. Verebélyi Zoltán polgármester a konyha felújítással kapcsolatban elmondta, hogy ez egy folyamat vége. Évekkel ezelőtt kezdődtek el a munkák a külső felújítással. Hőszigetelték az épületet, új nyílászárókat is kapott, majd beszereztek pályázati forrásból egy biokazánt. A tavalyi évben, belügyminisztériumi forrásból, 19 millió forintból az épület belső részei, a vizes helyiségek és a foglalkoztatók újultak meg, és napelemek is kerültek az épületre. A mostani fejlesztésnek köszönhetően a konyhát újra burkolták, festették, vakolták és kicserélték a belső nyílászárókat. A költségek másik felét konyhai eszközök és gépek beszerzésére fordították.

Fotó: Penovác Károly

Az új konyhában napi szinten 230 adag ebédet főznek. 50 óvodásról és bölcsődésről, valamint 100 napközis, iskolásról gondoskodnak, és a falu szociális étkeztetését is innen oldják meg. A polgármester köszönte a térség országgyűlési képviselőjének, hogy segített az álmok megvalósításában.

Fotó: Penovác Károly

Kontrát Károly köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a gyerekekért is élünk, hogy az ő életük boldog legyen, egy olyan országban éljenek, ahol jó élni. Szólt arról is, hogy képviselői programjában azt fogalmazta meg, hogy a kis településekre külön gondot fordít, mert fontos az, hogy az ott élők is megkapják ugyanazt az esélyt, mint a nagyobb településen élők. Örömét fejezte ki amiatt, hogy jó pályázatot sikerült beadnia a Csajági Önkormányzatnak, mert ez a siker titka és nem az ő személye.

Fotó: Penovác Károly

Polákné Tiringer Katalin vezető óvónő kiemelte, hogy a gyermekek javát szolgáló fejlesztésről van szó, ezért úgy érzi, hogy a jövőt ünneplik és látható, hogy megvalósult egy újabb álom, amely mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek örömteli dolog. Az ünnepségen a csajági óvoda Napsugár csoportja adott műsort a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában