kenderszer

2017.09.28. 09:00

Takácsi szüret négy felvonásban

Sokrétű kikapcsolódást kínált a hagyományos, tizedik alkalommal megrendezett szüreti mulatság Takácsiban – tudtuk meg Bakó Ildikótól, az eseményt szervező Kenderszer Kulturális Egyesület vezetőjétől.

Polgár Bettina

A rendezvény megszervezéséből és levezényléséből a Kenderszer Kulturális Egyesület tagjai mellett több segítő is kivette a részét. A szüreti mulatságot négy fő program: ébresztő, felvonulás, vidám műsor és bál gazdagította.

– A reggeli ébresztőt a lelkes fiatalok bánatára elmosta az eső, de délután már a község apraja-nagyja vidáman vonult a falu utcáin. A helyiek mellett a környékbeli településekről az eddigi legtöbb, a jubileumi évvel azonosan tíz lovas érkezett. Hintó szállította a bírót és a bírónét, lovaskocsiról húzta a nótát a Dunaszerdahelyről érkezett Pántlika Népzenekar, a gyermeksereg traktoron utazhatott, a gyalogosok pedig harmonikakísérettel, énekelve vettek részt a felvonuláson – ismertette Bakó Ildikó.

Hozzátette, többen feldíszítették a portájuk elejét a felvonulás útvonalán, és voltak, akik itallal, pogácsával, zsíros kenyérrel, süteményekkel kínálták a menetet. – Négy megállóhelyen a kisbíró felolvasta tréfás hirdetményét a faluban történt eseményekről. Ezt követte a fordított menyasszony és vőlegény esketése, amelyhez az énekeket Schlögl Attila harmonikás kísérete, a néptáncbemutatóhoz pedig a Pántlika Népzenekar húzta a talpalávalót. A megfáradt felvonulókat a helyi művelődési ház udvarán a vadászok ízletes szarvaspörkölttel kínálták – magyarázta a Kenderszer Kulturális Egyesület vezetője.

Kifejtette, a rendezvénysátor színpadán felléptek a pápai Vadvirág Néptáncegyüttes táncosai, a Pántlika Népzenekar, valamint a Silver country- és nosztalgiazenekar. A helyi csoportok közül a Kenderkóc Citerazenekar, a Kenderszer Néptánccsoport és a Takácsi Gyermek Country Tánccsoport szórakoztatta a közönséget, továbbá bemutatta népdalcsokrait a kétszeres Aranypáva-díjas Kenderszer Népdalkör.

Fotó: Kenderszer Kulturális Egyesület

A rendezvényt a kétkezi munkán és a díszítésen túl többen anyagi, tárgyi adományokkal is segítették. Az est folyamán értékes tombolatárgyak találtak gazdára a sorsoláson. Az eső ellenére a műsoros est fergeteges hangulatban telt, a hajnalig tartó bálban mindenki kedvére táncolhatott a Magic Boys zenéjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában