Pofátlanság

2 órája

Elképesztő: kisbabás anyukákat vert át a csaló

Több tucat anyukát vert át egy csaló, aki babakellékek fotóit töltötte fel az internetre. Végül az anyukák nem hagyták magukat.

Veol.hu

„Vadiúj babahinta! Ingyen adom!” - állt annak a csaló nőnek a hirdetésében a Facebookon, akit most már a legtöbb édesanya ismer. A nő J. Anett néven vált hírhedté, több tucatnyi embert vert már át. Az áldozatok most keresik azokat, akiket szintén megkárosított, hogy közösen feljelentést tudjanak tenni ellene.

Többek között ilyen hirdetéssel vert át az anyukákat a csaló
Többek között ilyen hirdetéssel vert át az anyukákat a csaló 
Forrás: Faceook

A Metropol információi szerint a csaló nő általában ugyanazzal a módszerrel dolgozik: valószínűleg egy valóban élő hirdetésről lement egy fényképet, például babahintáról, babakameráról vagy kiságyról, amit aztán feltölt saját hirdetésként, ám ő nem pénzt kér a termékért, hanem ingyen odaadja annak, akinek szüksége van rá. Ő csak egy dologért szeretne pénzt kérni, és az a postaköltség, ami a legtöbb édesanyának szimpatikus volt, így azonnal utalták is az általában 4-5 ezer forintnyi összeget. Azonban nem volt túl eszes a csaló, ugyanis vélhetően a saját nevét használja, mert a számlázási adatok szintén erre a névre szólnak. Így a rendőrség könnyedén megtalálhatja. 

A poszt alatt az anyukák hajtóvadászatot indítottak a csaló ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában