Programok

2 órája

Ovádi Péter: Sikeres volt az állatvédelmi témahét

Az állatvédelmi témahét sikeresen lezárult. Országszerte 2421 oktatási intézményben több mint 315 ezer diák csatlakozott az állatvédelmi témahét programjaihoz – közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Kovács Erika

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

Az állatvédelmi témahét célja volt, hogy már a gyerekekben tudatosítsák az állatokkal való felelős bánásmódot, mely hozzájárul a jövő állatvédelmi kihívásainak kezeléséhez. Az oktatási intézmények és pedagógusok példaértékű elkötelezettséggel álltak a program mellé, amely során a bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, középiskolákban és gyermekvédelmi intézményekben interaktív foglalkozások, előadások és kreatív műhelyek keretében ismerkedhettek meg a diákok az állatvédelem elméleti és gyakorlati oldalával. 

Sikeres volt az állatvédelmi témahét
Sikeres volt az állatvédelmi témahét
Fotó: Államtitkárság 

– Az állatvédelmi témahét sikere ismét bebizonyította, hogy a társadalmi felelősségvállalás és az állatvédelem oktatása alapvető fontosságú a jövő generációi számára. Nagy öröm számunkra, hogy több százezer gyermekhez juthattak el azok az értékek és üzenetek, amelyek segíthetnek egy állatbarátabb és fenntarthatóbb világ kialakításában, hiszen a ma gyermeke a jövő állattartója – nyilatkozta Ovádi Péter.

Koska Hedvig, az állatvédelmi témahét projektvezetője kiemelte, sikeres volt az új kezdeményezés a gyermekkori állatkínzás megelőzésére. – Az állatvédelmi témahét alatt rengeteg értékes visszajelzést és ötletet kaptunk a pedagógusoktól, és nem lehet elégszer köszönetet mondani nekik a fáradhatatlan munkájukért és elkötelezettségükért. Támogatásukkal tudjuk igazán elérni a gyermekeket, és formálni a jövő generációinak szemléletét – mondta Koska Hedvig.

TeAdományozz!

Hozzátette, hamarosan elindul a TeSzeresd! nevű projekt, amelynek célja a pedagógusok és szülők támogatása abban, hogy felismerjék, kezeljék, megelőzzék a gyermekkori állatkínzást és annak okait. – Hiszünk abban, hogy ez a kezdeményezés jelentős lépés lesz az állatokkal való felelős bánásmód és a szeretetteljes gondoskodás előmozdításában – hangsúlyozta Koska Hedvig. 

Az állatvédelmi témahét keretén belül elindított TeAdományozz! és TeSétáltasd! című programok továbbra is nyitottak. Céljuk, hogy az intézmények és a családok közösen vegyenek részt az állatvédelem támogatásában. A TeAdományozz! keretében a résztvevők állateledelt és egyéb adományokat gyűjthetnek a helyi állatmenhelyek számára. Eddig több tonna adomány érkezett, de még október 31-ig lehetőség van gyűjteni és hozzátenni a kilogrammokhoz. A TeSétáltasd! programban a gyermekek és családjaik, valamint a pedagógusok arra vállalkozhatnak, hogy minél több kilométert sétáljanak gazdátlan kutyákkal vagy saját állataikkal, ezzel támogatva az állatok jóllétét. Eddig több ezer kilométert gyűjtöttek össze a résztvevők, de szintén október 31-ig lehet tovább növelni a kilométerek számát. 

Állatvédelmi témahét 2025-ben is lesz

Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság a jövőben is folytatja a téma népszerűsítését. Szeretnék, hogy a következő években még több oktatási intézményt és résztvevőt vonjanak be a programba, ezáltal tovább növelve a társadalom tudatosságát az állatok védelmével kapcsolatban. A jövő évi állatvédelmi témahét 2025. szeptember 29. és október 12. között lesz. Az érdeklődő oktatási intézmények már regisztrálhatnak a programra, hogy időben biztosíthassák részvételüket, és csatlakozhassanak az ország legnagyobb állatvédelmi oktatási kezdeményezéséhez. A regisztráció az allatvedelmitemahet.hu weboldalon érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában