Vádemelés

2024.09.06. 11:00

Megállás nélkül elhajtott a sofőr, aki miatt két autó ütközött össze a Bakonyban

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt egy férfi ellen, aki az általa okozott baleset után megállás nélkül elhajtott, közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Azt mondta, a vádirat szerint a 46 éves férfi április 20-án este Eplényből Zirc felé közlekedett személyautóval, amikor egy be nem látható kanyarban előzni kezdett, miközben szemből egy másik személyautó érkezett.

A balesetben megsérült egyik vétlen gépkocsi
Fotó: ügyészség

A vétlen sofőr a baleset elkerüléséért letért az útpadkára, ahol el tudott menni a vádlott járműve mellett. Közben a vétlen autós megcsúszott, keresztbe fordulva átsodródott a másik sávba, ahol nekiment a vádlott mögött haladó személyautónak. A két egymásnak ütköző jármű sofőrje könnyebben megsérült. A vétkes sofőr észlelte a balesetet, de továbbhajtott, viszont később elfogták.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést és a járművezetéstől való eltiltást indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!