Bíróság

2024.09.06. 20:00

Balhé lett a vita vége

Garázdaság vétségével vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 29 és 23 éves férfit, akik 2023. november 15-én este az ajkai buszpályaudvaron verekedtek.

Veol.hu

Forrás: Pexels

A vádiratban foglaltak szerint az idősebb férfi a buszpályaudvaron szóváltásba került egy nő ismerősével, melynek a másik vádlott a fültanúja volt, és rákérdezett, hogy mi a probléma.

A férfinak ez nem tetszett, ideges lett és meglökte a vádlott-társát, mire az ittas állapotban lévő fiatalabb elkövető mellkason lökte és kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük.

A verekedés során a 29 éves vádlott homlokon fejelte ellenlábasát, mire az ököllel arcon ütötte a férfit, aki ettől a földre esett.

A tettlegességnek végül a forgalmi szolgálattevő vetett véget azzal, hogy rászólt a vádlottakra és értesítette a rendőröket, akik a helyszínre érve igazoltatták az elkövetőket.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban az idősebb férfival szemben pénzbüntetés, míg a fiatalabb és korábban már büntetett társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!