Tűzoltók

2024.07.02. 18:00

Műszaki mentések napja volt a hét első napja

Szivattyúzás mellett letört faágak és kidőlt fák eltávolítása adott munkát a tűzoltóknak július első napján.

Veol.hu

Illusztráció

Nagyméretű faág villanyvezetékre szakadt Füle településen, a Petőfi utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység motoros láncfűrésszel avatkozott be, miután az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították az érintett vezetékszakaszt. 

Vízóraaknában gyűlt fel a víz Tésen, a Kossuth Lajos utcában. A pétfürdői hivatásos tűzoltók a csőtörés következtében kifolyt vizet szivattyúval eltávolították, majd elzárták a vizet. 

Faágak hasadtak le Balatonakarattyán, a Liszt Ferenc sétányon. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kettőt kézi erővel, egyet motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Villanyvezetékre dőlt egy fa Balatonvilágoson, a Kun utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók dugólétráról motoros láncfűrésszel végezték a beavatkozást, miután az áramszolgáltató szakemberei az érintett szakasz feszültség alóli mentesítését elvégezték. 

Nagyméretű faág lehasadt egy diófáról Balatonakarattyán, a Kisfaludy sétányon, és egy nyaralóépületre esett. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók dugólétrát használtak, hogy elérjék az ágat, melyet aztán motoros láncfűrésszel feldaraboltak, majd eltávolítottak. Ugyancsak a Kisfaludy sétányon egy másik faág a közlekedést veszélyeztette. Ezt az egység feldarabolást követően szintén eltávolította - közölte a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!