Lopás

2024.07.17. 20:00

Megtetszett neki az utánfutó, fogta és elvitte

A devecseri használtcikk piac mellől lopott utánfutót az a 49 éves férfi, akivel szemben a közelmúltban emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető 2023. december elején a reggeli órákban járt a piacnál, amikor észrevette a főút szélén parkoló, személygépkocsihoz csatolt utánfutót, melyet leemelt a vonóhorgáról, és átszerelt a saját autójára, majd elhajtott a helyszínről.

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A piac előtti útszakasz forgalmát rögzítő térfigyelő kamera felvétele segítette a vádlott autójának azonosítását, s így már a délután folyamán a rendőrök igazoltatták az egyébként szabálytalanul, biztonsági öv használata nélkül közlekedő férfit, majd az egyik Devecser-környéki faluban lévő lakóhelyén meg is találták az utánfutót. A gyors intézkedés révén a lopással okozott 500 000 forintos kár teljes egészében megtérült.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak az elkövetővel szemben - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában