Két társát már elítélték

2024.07.12. 18:00

Az ékszerbolti rablás harmadik elkövetőjével szemben is vádat emeltek

A 2020 novemberében történt veszprémi ékszerbolti rablás harmadik elkövetőjével szemben is vádat emelt a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Veol.hu

A vádirat szerint a hatfős társaság, köztük a most 33 éves, román állampolgárságú elkövető maszkban, csuklyában, kalapácsokkal felfegyverkezve hatolt be egy áruház területén működő ékszerboltba, majd annak üvegvitrinjeit betörték és onnan csaknem 11,7 millió forint értékű ékszert zsákmányoltak, míg a rongálással mintegy 3,5 millió forint kárt okoztak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A boltban dolgozó férfi szembeszállt az elkövetőkkel, akik az értéktárgyak megtartása érdekében bántalmazták. Ennek során a vádlott a kezében tartott 4 kilogrammos kalapács nyelének végével ütött a sértett feje felé, aki az ütés elől elmozdult, s így az csak a vállát érte el. A sértett a bántalmazás miatt végül az aranyékszerek elvitelét nem tudta megakadályozni, a vádlott és társai elmenekültek, azonban ennek során az elkövetéshez és az álcázásukhoz használt több tárgyat hátrahagytak. 

A bűncselekmény két, szintén román állampolgárságú elkövetőjével szemben a Veszprémi Törvényszék 2024 februárjában már jogerős ítéletet hozott, míg a vádlottat, akit időközben Olaszországban egy másik rablás miatt elítéltek, a magyar hatóságok 2023 áprilisában vették őrizetbe. 

A felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolt férfival szemben az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására és az ország területéről történő kiutasítására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!