Vádemelés

2024.07.04. 15:52

Lehajolt a táskájáért, halálos balesetet okozott egy nő a 8-as főúton

Vezetés közben nem az útra, hanem az ülés előtt elcsúszott táskájára figyelt és ezzel halálos közúti balesetet okozott az a 66 éves nő, akivel szemben a napokban került sor a vádemelésre - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az asszony 2023. április 25-én a déli órákban a 8-as számú főúton Tüskevár felől Somlójenő irányába közlekedett személygépkocsival. Három utast szállított, akik közül a jobb hátsó ülésen ülő sértett nem kötötte be a biztonsági övét. 

A balesetben megrongálódott jármű
Forrás: ügyészség

A sofőr egy enyhén balra ívelő kanyarban lehajolt a jobb első ülés elé tett táskájáért, hogy megigazítsa, a mozdulattal azonban a kormányt is elfordította, és így járművével a jobb oldali kavicsos padkára hajtott. A nő megpróbált korrigálni, balra rántotta a kormányt, amitől végül az autó az út menti rézsűs területre sodródott és végül a tetejére fordulva állt meg. 

A biztonsági övet nem használó utas a baleset során kiesett a járműből és súlyosan megsérült. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, azonban néhány nap múlva a balesetben szerzett sérülései miatt elhunyt. További egy utas szenvedett súlyos sérüléseket, a harmadik utas könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, míg a sofőr nem sérült meg. 

Az ügyészség az asszonnyal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt az illetékes Ajkai Járásbíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!