Bíróság

2024.07.15. 17:00

Hiába tiltották el a vezetéstől, nem érdekelte a férfit

A Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyészének indítványára elrendelte a nyomozási bíró annak a 39 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint többedszer vezetett eltiltás hatálya alatt és fogyasztott kábítószert.

Veol.hu

bíró bíróság vádemelés tárgyalás illusztráció

A Veszprémi Rendőrkapitányság eljárásának adatai szerint a gyanúsított már idén februárban is eltiltás hatálya alatt ült gépkocsiba, ráadásul előtte kábítószert is fogyasztott. A nyomozó hatóság ekkor őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki, majd másnap elengedték.

A férfira sem az őrizet, sem a folyamatban lévő büntetőeljárás, sem a vele szemben korábban kiszabott szabadságvesztés büntetések nem gyakoroltak visszatartó erőt, mert július 11-én ismét járműre ült. Ekkor egy motorral közlekedett Veszprémben, az Almádi úton, ám amikor a rendőrök igazoltatni akarták, a rendőri jelzést és a közlekedési lámpa tilos jelzését is semmibe véve menekülni kezdett. A rendőrök végül Hárskúton fogták el a gyanúsítottat, akiről a gyorsteszt adatai szerint az is kiderült, hogy előzőleg többféle kábítószert fogyasztott.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettével és fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétségével gyanúsított férfi letartóztatását, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az nem végleges - írja a Veszprém Vármegyei Főügyészség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában