Egy vagyonőrt is megfenyegetett

2023.02.13. 13:00

Öt hét alatt több mint egymillió forintot lopott a balatonfűzfői tolvaj

2022. április 25. és június 1. között Veszprémben főként kulturális, szociális és oktatási intézmények területén, illetve öltözőkben, irodákban, üzletekben elkövetett pénztárcalopásokról érkezett bejelentés a Veszprémi Rendőrkapitányságra.

Forrás: rendőrség

A nyomozás során a rendőrök látókörébe egy 32 éves balatonfűzfői lakos került – írja a police.hu. A férfit 2022. június 7-én elfogták, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók, az illetékes járásbíróság pedig letartóztatta. A tettes ellen a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése mellett zsarolás miatt is büntetőeljárás indult, mivel az egyik boltban a lopást észlelő vagyonőrt életveszélyesen megfenyegette.

A férfival szemben 11 rendbeli lopás, kétrendbeli lopás kísérlete, zsarolás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérlete miatt folyt büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában