Nyugodt öregkor?

2023.01.18. 08:00

72 évesen se bírt leállni a betörésekkel

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 72 éves, többszörösen büntetett előéletű, a cselekményeket különös visszaesőként elkövető férfinak, akivel szemben több rendbeli, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított – miután 2022. novemberében szabadult legutóbbi büntetéséből – 2022. december 1. és 2023. január 7. közötti időszakban négy alkalommal, négy különböző ingatlanba behatolt ablakbetörés, illetve ajtóbetörés módszerével, és az ingatlanokból különféle használati tárgyakat (ruházati cikkeket, lámpát, elektronikai berendezéseket) tulajdonított el. A terhelt esetenként élelmiszert is elvitt az ingatlanokból, vagy azt a helyszínen elfogyasztotta. A lopással okozott kár ingatlanonként hozzávetőlegesen 50-60 ezer Ft volt, ezen felül a gyanúsított minden betörésnél további 50.000,- forintos rongálási kárt okozott.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be; másodfokon a Veszprémi Törvényszék dönt az ügyben. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad. - írja a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!