Olyan termékeket árult, amelyek nem is léteztek – A Veszprémi Bíróság előtt felelt érte

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 27 éves székesfehérvári férfit, aki 2019-ben fiktív hirdetéseivel országszerte károsította meg az egyébként nem létező termékek vételárát gyanútlanul előre átutaló vásárlóit.

A vádirat szerint az elkövető annak érdekében, hogy rendszeres haszonra tegyen szert, 2019 áprilisától 2019 novemberéig internetes hirdetési oldalakon valós értékesítési szándék nélkül, különböző termékeket hirdetett eladásra.

A hirdetésekre jelentkező sértettekkel internetes és mobiltelefonon történt egyeztetést követően bankszámlájára előre átutaltatta a vételárat, a termékeket pedig, minthogy azokkal nem is rendelkezett, már nem küldte meg. A vádlott a sértettek által átutalt pénzt magára költötte, felélte.

A vevők figyelmét egyébként leggyakrabban a telefonokra, különböző számítógépes játékokra vonatkozó hirdetések keltették fel, de több olyan sértett is volt, aki a gyermekének világítós cipőt vagy épp iskolatáskát akart venni. Ezen túl előfordult, hogy a vádlott e-mailes levelezésen keresztül biofüvet, illetve úgynevezett „herbált” kínált eladásra, mellyel szintúgy nem rendelkezett.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát indítványozta az összesen 80 sértettet megkárosító elkövetővel szemben, azzal, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, a bűncselekményekkel megszerzett közel 400 000 forintra pedig rendeljen el vagyonelkobzást.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!