igazi úriember

2021.01.21. 11:00

Hitelt vett fel a barátnőjével, aztán meglépett a pénzzel a nagyacsádi férfi

Átverte barátnőjét az a férfi, aki több mint 200 ezer forinttal lépett le. A bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélte a többszörös visszaeső nagyacsádi vádlottat.

Mátételki András

A meglehetősen zűrös előéletű M. Róbert öt esztendővel ezelőtt szabadult több mint kilencévnyi fegyházbüntetéséből. Másfél évvel később a sors összehozta egy veszprémi asszonnyal, aki megbízott a középkorú, munkanélküli férfiban.

Mivel a párnak anyagi gondjai voltak, megállapodtak abban, hogy hitelt vesznek fel, melyet majd közösen fizetnek vissza. A kölcsönszerződést a pénzügyi céggel az asszony írta alá 2017 szeptemberének végén, a vádlott tanúként volt jelen, s nevét adta a hitel felvételéhez. Az így megkapott 240 ezer forintból a 45 éves férfi zsebre tett 30 ezer forintot, hogy élelmiszert vegyen, a nő pedig egy borítékban betette a többi pénzt a szekrénybe.

Erről tudott a vádlott, aki másnap este magához vette a vastag borítékot, s lelépett belvárosi otthonukból.

A sértett próbálta levélben, telefonon elérni a férfit, amit egy idő után feladott, majd feljelentést tett.

A Veszprémi Járásbíróság csalás vétsége miatt a M. Róbertet – mint többszörös visszaesőt – jogerősen tíz hónap börtönre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!