bíróság

2019.11.07. 17:30

Nem létező, beteg gyermeke gyógyszerére csalt ki pénzt a veszprémi férfi

Nem létező beteg gyerekére hivatkozva több embertől pénzt csalt ki a vádlott, akit a törvényszék jogerősen elítélt.

Mátételki András

A korábban csalásért, lopásért, garázdaságért elítélt, de börtönbe eddig még nem került, 32 esztendős V. Zsolt sajátos mesével próbált különböző összegeket kicsalni jó érzésű emberektől. A veszprémi vádlott azt hazudta, hogy van egy gyermeke, aki kórházban van, és gyógyszert kell neki venni. Egy 65 éves, hajmáskéri asszonyt még 2016 augusztusában felkeresett, tőle ötezer forintot kapott. Volt, akiktől csak kétezret kért, de nem adtak neki egy fillért sem. A következő év tavaszán tovább folytatta a kéregetést, de már emelte a tétet: epilepsziás gyermekére hivatkozva kapott 10 ezer forintot egy nőtől.

A pénzzel a közeli boltba ment, ahol elköltötte az összeget.

Tavalyelőtt márciusban ugyancsak Hajmáskéren töltötte az időt, ahol becsengetett egy 58 éves férfihoz, akitől hulladék vasat vitt el. Miután az illető bizalmába férkőzött, nemegyszer könnyek között előadta, hogy kislánya az egyik budapesti kórházban fekszik. Pénzre lenne szüksége, hogy a gyógyszereit kiváltsa, s felutazzon hozzá a fővárosba. A házigazdától öttől tizenöt ezer forintig terjedő összeget kapott alkalmanként, két hónap alatt összesen 75 ezret.

A Veszprémi Járásbíróság csalás bűntette és vétsége miatt 85 nap elzárásra ítélte a nőtlen V. Zsoltot. A törvényszék a férfi bűncselekményeit szigorúbban ítélte meg: másfél évre börtönbe küldték a vádlottat. A döntés jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában