már többször elítélték

2019.11.08. 07:00

Mindennek elmondta a rendőrt a veszprémi használtcikk-piacon

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a bíróság azt a férfit, aki provokált és szidott egy rendőrt.

Mátételki András

A korábban súlyos testi sértésért, majd sikkasztásért elítélt 41 éves H. József a veszprémi használtcikk-piacon árusított 2016. április 10-én, amikor észrevette azt a rendőrt, aki korábban a fiával szemben intézkedett.

A vádlott rákiabált a civilben lévő, családjával nézelődő főtörzsőrmesterre, hogy beszélni akar vele. Miután a társalgásból nem lett semmi, H. József ezt ordibálta sokak előtt: „..ha még egyszer megrugdosod a fiamat, eltöröm a kezed, lábad!” A vádlott ezek után kezeit ökölbe szorítva, karjait széttárva neki akart menni a rendőrnek, aki kinyújtott bal kezével távol tartotta magát az agresszív apá­tól, aki ekképpen provokált: „Gyere bokszoljunk, üssél meg, ha mersz!”

A sértett többször felszólí­totta az apát, hogy hagyjon fel a viselkedésével, mert, ha nem, szolgálatba helyezi magát. A vádlott ezt követően további durva szidalmakkal bombázta a civil ruhás főtörzs­őrmestert. A rendőr igazoltatni akarta a férfit, aki ennek nem tett eleget, sőt újból neki akart menni. Eközben a vádlotthoz tartozók körbevették őket, s kiabálásukkal akadályozták az intézkedést. Volt olyan pillanat, amikor a vádlott mellkasával és fejével körülbelül öt centiméterre megközelítette a rendőr arcát. Rövidesen megérkezett az erősítés.

A Veszprémi Járásbíróság ítéletét helybenhagyta a törvényszék. Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt H. Józsefet négy év próbaidőre felfüggesztett két év börtönre ítélték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!