Zéró tolerancia

2018.06.23. 08:33

Ittasan vezettek, nem ússzák meg a felelősségre vonást

Egy szentkirályszabadjai és egy csopaki férfit is ittas vezetés miatt állítottak elő a rendőrök - egyikük sem ússza meg a felelősségre vonást.

Kovács Erika

A járőrök 2018. június 20-án 19 óra körül Veszprém belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 45 éves szentkirályszabadjai lakost – mondta el Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens. Az intézkedésnél a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel azt a Veszprémi Járásbíróság 2019. április 19-ig bevonta. A járművezetőt a járőrök előállították a helyi rendőrkapitányságra és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

Bíróság elé állítási javaslattal zártak le a veszprémi rendőrök egy 54 éves csopaki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.

A járőrök 2018. április 22-én 23 óra körül Veszprém határában igazoltattak egy 54 éves csopaki lakost. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a sofőrt további mintavételre előállították a helyi rendőrkapitányságra. A férfi gyanúsítottként történő kihallgatásakor elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!