Tragédia

2017.10.09. 11:33

Tizenhét éves fiatal a reggeli halálos gyulafirátóti baleset áldozata (frissítve)

Meghalt egy személy, amikor két személygépkocsi összeütközött Veszprém gyulafirátóti városrészén hétfőn reggel, mondta el érdeklődésünkre Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Hozzátette, a többi sérültről még nincsenek pontos információk. Teljes útzár van érvényben, a forgalom áll, információnk szerint hatalmas torlódás alakult ki a hétfő reggeli csúcsban.

Fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika

 

Kucsera Katalin a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a Peugeot és egy Daewoo típusú személygépkocsi Zirc irányából közlekedek. A Peugeot előzésbe kezdett és eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött az előtte haladó fehér Daewoo gépkocsinak, majd mindkettő autó az úton megpördült és fának csapódott.

Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens

Mindkét járműben egy-egy ember utazott, a Daewoo sofőrje – információnk szerint egy 17 éves fiatal – a helyszínen életét vesztette. A Peugeot vezetőjét könnyebb sérüléssel szállították kórházba.

Helt Ákos tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő

A forgalomkorlátozást ezekben a percekben oldották fel, rendőri irányítás mellett félpályán lehet haladni.

Fotó: police.hu

Czaun János, a gyulafirátóti városrész önkormányzati képviselőjét azzal kerestük meg, szerinte miért történhetett újabb baleset a településrészen? Példaként említettük, a napokban egy motoros elesett és sérült meg életveszélyesen. Tavaly májusban pedig egy motorosnő halt meg ezen a szakaszon, amikor egy előzésben levő személygépkocsi szemből nekicsapódott. A motoros utasa nyaktól lebénult, egy másik motoros is életveszélyesen megsérült. Czaun Jánost hétfőn azt mondta, mélységesen megrendítette a halálos baleset, mely ráadásul egy fiatalemberrel történt. A képviselő sebességmérő műszer elhelyezését javasolja a település részen, a felső temető környékére. Erről már egyeztetett Veszprém rendőrkapitányával, és megkeresi Pintér Sándor belügyminisztert. Megkeresi az út fenntartóját, az Állami Közútkezelőt is azzal a céllal, hogy dolgozzanak ki tervet, javaslatot arra, milyen műszaki megoldásokkal lehet még csökkenteni a balesetek számát. A képviselő minden közlekedőt arra kért, vigyázzon magára és másokra!

Fotó: police.hu

 

A balesetek megelőzését érintő kérdésünkre Adamovics László őrnagy, a VRK közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta: az út,- és látási viszonyoknak megfelelően kell a sebességet megválasztani, és nagyon figyeljünk a megfelelő követési távolságra is! Hirtelen kormánymozdulatokat ne végezzünk, csak belátható útszakaszon előzzünk, előzés előtt jól beállított tükrökbe nézzünk, majd a holt tér miatt hátrapillantással is győződjünk meg arról, hogy másik jármű nem jelzi-e már előzési szándékát, illetve nincs-e már előzésben? A gyalogosok arra figyeljenek, hogy jól látható ruházatot viseljenek, különösen sötétedéskor. Hirtelen soha ne lépjenek le az útra, átkelés előtt pedig győződjenek meg a biztonságos áthaladásról!

 

Vasárnap, ahogy megírtuk szintén Gyulafirátótnál történt baleset, amikor három jármű ütközött össze. Akkor öten sérültek meg, kettő személyt feszítővágóval szabadítottak ki a tűzoltók. A mentéshez vasárnap több mentőautó és mentőhelikopter is érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!