Balesetveszélyes időjárás

2024.01.25. 15:19

Viharos szél, letört faágak, elsodort fenyőfák az utakon - Közlekedjünk óvatosan!

A fákat és cserjéket az erős szél könnyen kidöntheti, és a faágak potenciálisan veszélyessé válhatnak a közlekedők számára. Kolléganőnk Veszprém utcáin készített képeket a viharos szélben.

Veol.hu

A fenyőfákat az úttestre fújta a viharos szél Veszprémben

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém vármegyére a meteorológiai szolgálat csütörtök délelőtt, erről ITT írtunk bővebben. A mai szeles időjárás közlekedésünkre is hatással lehet. Óvatosan közlekedjünk mindenütt, a járdákon, bicikliutakon és közutakon egyaránt. A fákat és cserjéket az erős szél könnyen kidöntheti, és a faágak potenciálisan veszélyessé válhatnak. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Gyaloglás vagy biciklizés közben fokozottan figyeljünk a környezetünkre. A járdákon és bicikliutakon is könnyen előfordulhatnak kidőlt faágak, ezért legyünk óvatosak. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Autóval közlekedve is fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a széllökésekre. Különösen nagyobb járművek esetében a szél hatása erősebben érződhet. Tartsunk mindig biztonságos követési távolságot, és kerüljük a gyors, hirtelen manővereket. Ha tehetjük, kerüljük az erdős területeket vagy olyan helyeket, ahol a faágak potenciális veszélyt jelenthetnek. Balesetmentes közlekedést mindenkinek! 

Fülöp Ildikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!