2024.09.14. 15:00
Akár harapni is lehet a keszeget, ha jól elkészítjük
Milliméteres távolságra irdaljuk, illetve éles késsel vagdaljuk be a balatoni keszeget, sózzuk, majd úgy fél órán át hagyjuk állni, hogy jól átjárja a só, javasolta a kitűnő ízű balatoni hal elkészítését Heiter Sándor, a kiváló horgász és kitűnő hobbiszakács, a Veszprémvidéki Horgász Egyesület elnökségi tagja, az alsóörsi halnap egyik főszervezője, aki minden évben a balatoni halakból sokféle és különleges ételt készít.
Azt mondta, irdalás és sózás után forgassuk meg a keszeget őrölt csemegepaprikás kukorica- vagy búzalisztben, majd mindkét oldalát süssük forró olajban aranybarnára. Nagyon ügyeljünk arra, hogy ne égessük meg, a hal néhány perc alatt megsül. Ha így készítjük el a balatoni keszeget, akkor akár harapni is tudjuk a ropogós finomságot, mert minden szálka eltűnik, illetve átsül benne. – A keszegben amúgy is hajszálvékonyak a szálkák, és ez a hal az egyik legfinomabb a világon, érdemes odafigyelni az elkészítésére – vélekedett Sándor.