Olvasónktól

2024.07.09. 09:00

Újabb kiránduláson a bánkisok

Mottó: A turista ráér, az olvasó siet!

Négy nap 32 fővel, busszal és annak remek sofőrjével. Kicsit Szlovákia, Párkány. Tárlatvezető nincs, rendőr segít. Esztergom, Keresztény Múzeum, hitszónokkal.

Csoportkép Párkányból, a háttérben Esztergom
Fotó: Káldi Géza

Visegrád, Mátyás király-kastély. Újjáépítve, a lángos meg előttünk elfogyott. Fellegvár, panoráma, Duna. 500 forintért madaras fotó. Kihagyjuk. Szentendre, Pap-sziget, alku után retró szállás, jó magas lábakon. Szúnyog itt-ott. Csárdai vacsorák-reggelik, az 1960-as évek stílusa. Holdvilág-árok oda-vissza. Szép. A Dera-patak szurdoka. Nagy kövek, kicsi víz, hidak, romantika. Vissza a sziklás tetőn. Bözsim elesik. Mély karcolások a lábain. Kemény csaj, nem sír. Túlélés. Már gyógyul. Leányfalui termál. Aki bement, örült. Szentendre, Kovács Margit Múzeum. Látványos. Szerb templom és múzeum. Adtunk a léleknek (is). Skanzen, erdélyi új rész. Nyomda, patika, posta, unitárius templom. Kávéházteszt. Tetszett. Az árak húzósak. Szélmalmos fotó. Hazafelé Pomáz kimaradt. Dobogókő. A turistamúzeumon lakat, de a sör jó. Fentről a tájék, több helyen. Pilisszántó, Boldogasszony- kápolna, Pilis keresztje geoládával. Tinnye, Üvegtigris-„etető”. Máskor kihagyom. Zsámbék, kora román, késő gótikus templomrom ingyenes hangversennyel. Lámpamúzeum, beszélgetés a 90 éves gyűjtővel. Itthon Ajkán. Jó volt. Rövid volt. A csapat aranyos volt. Köszönet a Bánki egyesületnek és a nyugdíjasklubnak a jelentős anyagiakért! Jövőre folytatás új rendezőkkel!

Káldi Géza szervező


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában