Retró vasút

2024.07.07. 10:59

Sötétség nappal – füst és korom takarta a Napot (videó)

Milyen volna ma már egy retró vasúti hétvége, ha nem jelenne meg gőzmozdony, a nosztalgiakorszak emlékeit (is) felidézni? Megjelent – a szokásos füstöt, kormot eregetve, így borult sötétség, ha csak rövid időre is, az északi Balaton-partra.

Benkő Péter

A négyhuszonnégyes (424,247) gőzös Tapolcáról érkezett nosztalgia-személyvonattal szombaton délután. Rengetegen várták, hogy videózhassák, fotózzák – természetesen a füstorkánt sem hagyva le a felvételekről. Annyian álltak az állomás ötödik vágányánál, hogy muszáj volt a rendészetnek is helytállnia. A kompromisszumkész, kedves hölgy figyelembe vette a vasútbarátok igényeit, de természetesen elsősorban a biztonságra ügyelt maximálisan, a pillanatnyi sötétség ellenére is.

Sötétség, füst- és korom. Megidézték a nosztalgia-korszak emlékét is
Sötétség, füst és korom. Megidézték a nosztalgiakorszak emlékét is
Fotó: Benkő Péter/Napló

 

Sötétség borította a Napot egy rövid időre

Videónkon az idén százéves gőzmozdonysorozat egy fiatalabb példánya által vontatott szerelvény érkezését örökítettük meg, a nappali sötétség pedig látszik a fotónkon is. A retró hétvége ma, vasárnap folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában