Olvasónktól

2024.07.11. 14:00

„Nosztalgiás” levendulaszüret

Csabrendeki nyugdíjas közösségünk – a Nosztalgia Baráti Kör – aktív tagjaival csatlakoztunk az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatához.

Heti rendszerességgel jó hangulatban sétálunk a közeli erdőben, szőlőhegyben. Alkalmanként tízezer feletti lépésszámmal járulunk hozzá egészségünk megőrzéséhez. A közelmúltban a Levendula Farmra terveztük sétánkat a Szedd magad! akció felhívására. Kovács Szilveszterné Andrea – a csabrendeki farm kedves tulajdonosa – finom, hűsítő limonádéval és stílusosan levendulaszörppel kínált bennünket. A teraszon megpihenve szemet gyönyörködtető kilátás tárult elénk. A levendulaültetvény csodálatos színe, illata mindannyiunkat elvarázsolt. Szikrázó napsütésben, vidám hangulatban gyűjtöttük az illatos növényt. Papírtáskáink hamarosan megteltek, miközben Andrea asszony elárulta nekünk a levendula- és rozmaringolaj készítésének fortélyait. A levendulaszüret után bejártuk a farmot, mézédes málnát, ribizlit, szedret csipegetve oltottuk szomjunkat. Kellemesen éreztük magunkat, jól telt a délután a méltán híres Rendeki Levendula Farmon. 

Fotó: olvasó

Közösségünk is nyári szünetet tart, ősszel ismét gyalogolunk, gyűjtjük a lépéseket. Vakációnk idején egy balatoni hajózást tervezünk, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúrába látogatunk el. Bizonyára maradandó, szép élményben lesz részünk! 

Menyhártné Tanai Edit

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában