Telehold

2024.07.19. 19:00

Holdfény-séta a Bakonyban

Teleholdas esti sétakat szervez a Szelfi Off Túra csoport július 20-án, szombaton és július 21-én, vasárnap 21 órától. Ugyanis július 21-én lesz ebben a hónapban telehold.

Rimányi Zita

Az azt megelőző napon és a telehold napján is sétára indulhatunk a derengő fehérbe és kékbe boruló mezőkre. A gyerekeknek is óriási élményt jelenthet, ha a sötétben a határban barangolhatnak és a végtelen világűrrel megismerkedhetnek. A Bakonyban szerencsére minimális a fényszennyezés, így teljes pompájában figyelhetjük meg égi kísérőnket. Egy rövid séta után letelepedhetünk a mező szélén és beszélgethetünk az űrről, a csillagokról és megkereshetjük az éppen látható csillagképeket. Ha szerencsénk van, még hullócsillagot is láthatunk, hiszen megérkezett a Perseidák meteorraj. Az indulás előtti találkozó Bakonynánán lesz, a Petőfi utca végén, a parkolónál. Előzetes jelentkezés szükséges. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában