Különleges ajándék

2024.07.17. 20:00

Gyönyörű herendi sisakot kapott a Formula 1-es pilóta (képgaléria)

Erdélyi és távol-keleti motívumokkal díszített, kézzel festett herendi sisakot kapott Lando Norris, a McLaren brit-belga pilótája az idei Magyar Nagydíjra. A sisakot Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón adta át a helyszínen szerdán.

Kovács Erika

A sisakot Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adta át

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Lando Norris, aki nagyon barátságosan, jókedvűen érkezett Herendre, a sajtótájékoztatón elmondta: „Szeretek mindenféle művészetet, melyeket nagyra tartok, értékelek. Sokszor elnézést kértem már azért, ami tavaly véletlenül történt (eltörte a győztes herendi trófeáját – a szerk.). Fontos, hogy egy versenyzőnek kifejező sisakja legyen, és a kialakult helyzetben úgy gondolom, ez a lehető legkifejezőbb" – vélekedett a híres pilóta. Lando Norris elismerően beszélt a Hungaroringről, így a mogyoródi pályáról, melyet kitűnőnek nevezett.  

Simon Attila, a herendi társaság vezérigazgatója aláhúzta: – Ha a tavalyi eset nem történik meg, nagy valószínűséggel most nem lennénk itt.

Utalt rá, Lando Norris az első Formula–1-es pilóta, aki a herendi manufaktúránál járt, ahol nagy érdeklődéssel nézte meg a porcelánkészítés minden mozzanatát. Az egyedi sisakot, mely már-már műalkotás, erdélyi motívumokkal díszítették, kézzel festették meg; tulipán, bazsarózsa és szegfű került rá. Mindezt kiegészítették távol-keleti mintával, így lehet látni például méheket, pillangókat, és minden motívum áthálózza a sisakot, ami kivételes szépségét adja.

A futam után elárverezik a különleges darabot, a befolyt összeget jótékony célra fordítják majd. Simon Attila lapunk kérdésére elmondta, terveik szerint az összeggel a köztévé év végi jótékony akciójához kapcsolódnak majd. 

Mint ismert, a brit-belga Lando Norris pilóta tavaly a Forma–1 Magyar Nagydíjon véletlenül eltörte Max Verstappen első helyezéséért járó herendi porcelán serlegét. A 15 millió forint értékű díjat néhány héten belül újra elkészítették Herenden. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában