Rotyogott a gulyás a kondérokban

2024.06.08. 10:00

Vidám nyárköszöntő főzéssel és sporttal

Dózsavárosi nyárköszöntő címmel vidám napot szervezett a lakosság, illetve a helyi közösség a veszprémi Martinovics téren nemrég, amit a Nyárbúcsúztató testvérrendezvényének neveztek. Az esemény nagyon sok érdeklődőt vonzott.

Kovács Erika

A gazdag programsorozat részeként szerveztek gulyásfőző versenyt is, amelyen hét csapat állt kondérhoz, így a Dózsavárosi Baráti Kör, Lenner Zsolt és a szomszédok, a Fakanálforgatók, a Fújtatók szépei, az Őszidő Nyugdíjasklub, a Metálvilla és a Kádártai zsiványok. A rendezvényen nem maradt el a sport sem, barátságos focibajnokságon vehettek részt a dózsavárosiak, amelyen öt csapat vett részt: a Titkos Osztag, a Potato League, a Vaslopó Kft., a Martinovics téri barátok és a Verhetetlenek. 

Hamar elfogytak a kondérokból a csapatok által készített finomságok
Fotó: szervezők

A szervezők gondoltak a kisebbekre is, akiknek a Családika Játéktér és a Napsugár Bölcsőde kézműves-foglalkozása nyújtott remek szórakozást. Mindenki kipróbálhatta a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportos kínálatát, valamint az újraélesztést egy elsősegélybábu segítségével. A katasztrófavédelem jóvoltából a kicsik közelről láthattak egy tűzoltókocsit, és végigsétálhattak egy füstsátoron is, ami különleges élményt jelentett számukra. Vidám és kedves színfoltja volt a napnak, amikor színvonalas műsorral bemutatkoztak a dózsavárosi csoportok és az intézmények képviselői. A programokat színesítette a Winners Táncegyüttes, az estét pedig Tóth József DJ tette felejthetetlenné, aki gondoskodott a remek hangulatról az utcabálon.

A Dózsavárosi Nyárköszöntő szervezésében, amit hagyományteremtő céllal, először rendeztek meg, részt vett a Dózsavárosi Baráti Kör, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Dózsavárosi Könyvtára, a Dózsa György Általános Iskola, a Vadvirág Óvoda, a Napsugár Bölcsőde, a Dózsa György Nyugdíjasklub, a Csikász Imre Nyugdíjasklub és az Őszidő Nyugdíjasklub is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában