Nem mindegy, hány helyet foglalsz el

2024.06.19. 17:21

Parkolni így is lehet – de minek, ha nem muszáj?

Úgy hozta a dolgom, hogy ennek a veszprémi zsákutcának a végén kellett megállnom autóval. Igazából lett volna egy szabad hely parkolni, de csak látszólag – valójában elfoglalták. Méghozzá egy öreg BMW-vel. De BMW-vel!

Sokszor írtunk már róla, egyre nehezebb a parkolás a városban, annak ellenére, hogy a városvezetés megtett mindent az utóbbi időben, hogy újabb parkolókat alakítsanak ki. Valószínű, a jövőben is gondolkodnak ezen, hiszen parkolni muszáj. Viszont arról is nyilatkozott korábban a város vezetése, hogy bizony évente cirka ezer darabbal nő a személygépkocsik mennyisége a városban. Ezért is bosszantó, hogy – még ha nem is a központban, „csak” egy lakótelepen, de – ez a kocsi (a fotón a bal oldali) bizony szabálytalanul állt meg. Rögtön két helyet is elfoglalt. A jobb oldali autó szabályosan, a járdaszegély mellett áll.

Parkolni így a legkönnyebb. De hány helyet foglalsz el?
Fotó: Benkő Péter/Napló

Felhívtuk már a figyelmet több alkalommal a szabályos megállásra, parkolásra, arra, hogy figyeljünk sokkal jobban oda egymásra mi, autósok! Tegyük ezt ne csupán vezetés közben, de gondoljunk másokra is, mielőtt megállunk a kocsival. Hogyan tesszük azt, szabályos-e, és nem okozunk-e megállásunkkal másoknak bosszúságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában