Kedvenc tavaszi virágaink

2024.04.07. 18:47

Nárcisz – legyen tőle színesebb a kert!

A nárciszt, kedvenc tavaszi virágainkat senkinek sem kell bemutatni. Fantasztikusan üdévé, élővé varázsolják még egy erdő mellett fekvő, itt-ott lehullott lomb, avar takarta területet is. Miért is ne tennék, kedvenc élőhelyük. S miért ne tennénk mi, hogy több fajtából, több színből válogatunk ültetéskor? A nárcisz színeinek gazdagsága varázslatossá teszi a tavaszi kertet.

Benkő Péter

A nárciszhagymák már első tavaszon szépen virágoznak, majd évről évre egyre több virágot hoznak. Pompás sárga, illetve kétszínű virágukkal feldobják akár a kerítés melletti ágyásrészeket. Fotónkat a Csatár-hegyen készítettük, ahol a tulajdonosok nem elégedtek meg a „hagyományos” sárga, más néven csupros nárcisszal, ültettek közéjük angol fehér-narancs színű változatot is.

A nárcisz az avar borította ágyásokat is színessé teszi
Fotó: Benkő Péter/Napló

Létezik még, de többnyire nem kertekben, hanem nedves, hegyi réteken a fehér virágú csillagos nárcisz, mely igen ritka, ráadásul védett faj. Virágait csillag alakjukról, teljesen fehér szirmaikról ismerjük fel, ne szedjük le! Vásároljunk inkább hagymákat, melyeket ültetés után jól beöntözünk. Garantáltan szépek, egyre szebbek lesznek.

Több szín, több fajta nárcisz, évről évre gazdagabb egyedszámban 
Fotó: Benkő Péter/Napló

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában