Finomságok

2024.03.27. 16:00

Báránysült, sonka, tojás: a szállodák és az éttermek is készülnek az ünnepre

Az éttermek, szállodák is készülnek a húsvétra, az ünnepen ahhoz méltó a menü is.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai Hotel Gabriella ügyvezetője, Mezőssy Zoltán elmondta lapunknak, hogy a házi füstölt parasztsonka az étlapon is megjelenik ilyenkor, és a szállóvendégeknek báránysültet is kínálnak. 

Mezőssy Zoltán az étteremben sonkát és báránysültet kínál tojással, medvehagymával, tormával az ünnepen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A reggeli büféasztalnál is próbálunk kedveskedni a vendégeknek húsvéti fogásokkal. Nagypénteken medvehagymás házi körözött, tojás, füstölt hal kerül az asztalra, de a konyhán ilyenkor töltött tojás, franciasaláta, kaszinótojás is készül. Szombaton reggel pedig már a reggelizőasztalon ott lesz többek között a kötözött sonka és a füstölt parasztsonka egyaránt. Primőr zöldségeket kínálunk még, köztük a zöldhagymát, medvehagymát, retket és nem maradhat el a húsvéti főtt tojás, a friss, reszelt torma és a kalács sem – mondta az ügyvezető. Az ünnepre már hónapokkal ezelőtt hatvanszázalékos volt a hotel foglaltsága, és ahogy egyre inkább látszott, hogy jó idő lesz a hétvégén, a korábbi évekhez hasonlóan mostanra lefoglaltak minden szobát, jegyezte meg Mezőssy Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában