Családi kertészet

2023.08.09. 19:00

Népszerű volt a kasvirág piknik Balatonedericsen

Jó ötletnek bizonyult a helyi Kaszás Zoltán kezdeményezése, első kasvirág piknikjére több, mint harminc érdeklődő érkezett a családi kertészetbe.

Tóth B. Zsuzsa

Kaszás Zoltán a kertészetet is bemutatta az érdeklődőknek az általa szervezett pikniken Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A némi túlzással mini arborétumnak is beillő kert melletti füves terület kiválónak bizonyult egy kis pihenésre, Peltzer Géza harmonikás játékának mindenki örült. Azonban az érdeklődő családok nem sokáig ücsörögtek a fűben, a plédeken, mindenki kíváncsi volt a kert legszebb, éppen virágzó növényeire. Így Zoli az idegenvezető szerepét felvállalva bemutatta a növény különlegességeket. Szólt arról, hogy a kert első növényeit még a szülei ültették, ők azonban néhány éve sajnos már csak odafentről figyelhetik az idővel és évszakokkal folyton változó képet. Bemutatta a savanyú talajt kedvelő hortenzia féléket, amelyek némelyikének a virága a színét is váltja, mindenki elámult a gyönyörű peoniák láttán és bár a sásliliomok már elvirágoztak, a pikniknek névadó, különféle színű kasvirágok látványa mindenért kárpótolt. Némelyik tripla virággal örvendezteti meg a gondos kertészt, amint a leanderből is választhatunk ma már lilát a kedvünkért. 

Peltzer Géza harmonikás játékával kellemes hangulatot teremtett a pikniken Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A selyemmirtuszok, a réti füzény, a hatalmas, csavaros ágú díszmogyoró egyaránt érdekelte a vendégeket, akik elámultak a pompás aranyszil és az olajbogyókkal teli olajfák láttán is. Az est zeneszó és közös beszélgetés mellett ért véget, de a házigazda tervei szerint jövőre újra vár mindenkit a kasvirág piknikre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában