Virágok, koszorúk

2022.10.31. 07:00

A hagyományos és az egyedi összeállításokra költünk szívesen

Ugyanannyi virágot, koszorút vásárolnak a környékbeliek mindenszentek előtt, mint a korábbi években, ezen, úgy tűnik, nem spórolnak most sem – osztotta meg tapasztalatait lapunkkal Kovács Szilvia, aki Zircen virágüzletet vezet, és rögtön hozzátette: a hagyományos és az egyedi összeállításokat keresik a legtöbben.

Rimányi Zita

Kovács Szilvia Fotó: Rimányi Zita

A város központjában lévő boltnak mostanában nagy a forgalma, jellemzően krizantémot vagy tobozos koszorút választanak a vásárlók. Cserepes növényt sokan vesznek, például az árvácska gyorsan fogyott emiatt, azt ki is szokták ültetni a sírokra, vagy kaspóban teszik azokra.
Szívesen készít úgy összeállítást, szép kompozíciót Kovács Szilvia, hogy a vevő mondja meg, mit rakjon bele. Épp egy ilyen megrendelésen dolgozott ottjártunkkor, a mohakoszorúra babér került és örökzöld cserje levele, vizes oázisba.
A polcokon és az üzlet előtt sorakozó angyalkás, szív és kereszt alakú kődíszek aprólékos elrendezéseikkel finom összhatást keltenek, viszonylag újdonságnak számítanak, és ugyancsak kedveltek a vásárlók körében, tudtuk meg a szakembertől, aki elárulta: temetőbe koszorút művirággal is készíthetnek, a legolcsóbb ezerötszáz forintba kerülhet és szalmaalapra rakják, innentől viszont árban a határ a csillagos ég. A zirci üzletben legfeljebb hét-nyolcezer forintosat szoktak összeállítani, de különleges kérésre akár drágábbat is tudnak, abba még több élő növényt tehetnek.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában