500 órát teljesített

2022.02.12. 07:00

Nyugállományba vonul Dominó

Nyugállományba vonul Dominó, a 9 éves német dog.

Tisler Anna

Bettina, az ország legfiatalabb kutyás polgárőre Dominóval

Forrás: családi

A kutya az ország legfiatalabb kutyás polgárőrével, Borsó Bettinával látott el szolgálatot. Dominó a kutyabarát Borsóéknál látta meg a napvilágot, születése óta Bettina gondozza és foglalkozik vele. A ma is még csak 20 esztendős lány vitte kutyaiskolába, képezte édesapja, a szintén kutyás polgárőr Borsó Roland segítségével. Amint a lány nagykorúvá vált és már elláthatott kutyás szolgálatot is, Gyarmat és Gecse községben ügyelt a közbiztonságra. 

Dominó több mint 500 órát teljesített. Emlékezetes akció nem fűződik a nevéhez, a környék nyugodt, biztonságos, így jelenléte a megelőzést szolgálta. A járőrszolgálat ellátásához érvényes vizsgával kell az állatnak rendelkeznie, vizsgáztatni csak 8 évesnel fiatalabbat lehet, így hamarosan elérkezik az utolsó szolgálat ideje. Az előrelátó Bettina, aki tavaly érettségizett, azóta vidéken dolgozik, munkája mellett vállalta egy másik kutya, a szintén német dog Onyx kiképzését, aki tavasszal vizsgázik, és még évekig szolgálja a közbiztonságot. Dominó pedig éli a házi kedvencek gondtalan életét gazdáinál. 

Borsó Rolandtól megtudtuk, hogy a Gyarmati Polgárőr Egyesületben hárman adnak kutyás szolgálatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában