Sport és Tés

2022.02.15. 13:00

Lelkesen teker együtt az egész település

Kondicionálótermet és teremkerékpárokat adtak át egy Leader-pályázat keretében a közelmúltban a tési faluházban.

Szabó Péter Dániel

Illusztráció: Pixabay

A Sport és Tés nevet viselő projekt keretében mintegy hatmillió forintból új kondicionálógépeket és tizenegy teremkerékpárt szerzett be a települési önkormányzat. A sporteszközöket Fodor-Bödös István, a bakonyi község polgármestere adta át hivatalosan a lakosságnak. 

– A Tésen élő Pintér József keresett meg azzal az ötlettel, hogy alakítsunk ki a faluban egy teremkerékpáros termet, szervezzünk rendszeres foglalkozásokat. Azt javasoltam neki, hogy végezzen közvéleménykutatást a településen, hogy egyáltalán lenne-e igény ilyen jellegű edzésekre. A pozitív visszajelzések után nekiláttunk az előkészítésnek, megírtuk a pályázatot, s a teremkerékpárok beszerzése mellett a kondicionálóterem bővítését és fejlesztését is célul tűztük ki. A program népszerűsége nem kérdéses, hiszen az intenzíven tekerő tésiek száma száz felett van, s a termet is sokan használják – mondta el az átadáson Tés polgármestere. 

A helyszínen megtudtuk, Pintér József heti öt edzést tart, kettő könnyített és három haladó tréningre várja a sportolni vágyókat. A legfiatalabb teremkerékpáros 14, a legidősebb pedig 74 éves. A túljelentkezések miatt a közeljövőben újabb két speciális teremkerékpár beszerzését tervezi a tési önkormányzat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában