Különleges tájon bicikliztek

Idén is megszervezte immár hagyományos kerékpáros táborát a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör. Juhosné Vavró Zsuzsanna vezetésével ezúttal az Alpokalján és a Fertő-Hanságban barangoltak a fiatalok.

Szabó Péter Dániel

Forrás: pixabay.com

Tizenöt gyermek és felnőtt töltött el együtt egy mozgalmas hetet hazánk északnyugati felében. – Évek óta részt veszünk a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által szervezett bringás vándortáborokban. Minden nyáron új útvonalat célzunk meg, törekedve arra, hogy nyeregbe pattanva minél több táját ismerjük meg hazánknak – mondta Juhosné Vavró Zsuzsanna, a baráti kör vezetőségi tagja.

Idén közel 300 kilométert tekert a csapat. Lövőről indultak, majd Nagycenk érintésével Sopron volt az első állomás. Innen kerekeztek Fertőrákosra, ahol megnézték a kőfejtőt, majd átgurultak Ausztriába, Ruszt városába. A következő nap Fertődre vezetett az út. A Hanságban különleges növényekkel ismerkedtek, s látták a réti sast, a vidék félelmetes ragadozómadarát is.

– A túra egy egyedülálló vidék felfedezésére hívott bennünket. Az Alpok és a Kisalföld ölelésében fekszik a Fertő. A táj és az ember élete itt harmonikusan összefonódott, ez eredményezte azt a páratlan kultúrtájat, melyet 2001-ben az UNESCO világörökségnek ismert el. A vándortábor alatt megismerkedtünk az Alpokalja és a Fertő-táj csodáival, értékeivel – tette hozzá Juhosné Vavró Zsuzsanna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában