Házhoz jött az ajándék

2020.12.09. 07:00

Lovas kocsival érkezett Malomsok Mikulása

Nem tétlenkedett a malomsoki önkormányzat Mikulása: segítőivel közel száz gyermekhez juttatott el ajándékcsomagot.

Polgár Bettina

A Mikulás lovas kocsiját Telbisz Zoltán vezette, emellett a Jégkirálynő, Télanyó és a Manó is segített az ajándékozásban

Forrás: Önkormányzat

Telbisz Zoltán helyi lakosnak köszönhetően idén is szépen feldíszített, csilingelő lovas kocsin érkezett a Mikulás Malomsokra.

A gyerekeket előzetesen értesítették a Télapó érkezéséről a közösségi oldalon a nyilvánossággal megosztott vers formájában, így a kicsik felkészülten, az ablakokban várták a Mikulást. A Télapó sorra járta a település utcáit, és édességeket tartalmazó csomaggal kedveskedett a gyermekeknek. Az ajándékok kiosztásában kísérői is a segítségére voltak, ugyanis ez alkalommal Télanyó, a mindig vidám Manó, valamint a Jéghercegnő kísérte a Mikulást, akiket csillogó szemmel és nagy szeretettel fogadtak nemcsak a gyermekek, de a felnőttek is. Az ajándékcsomagokat az ablakban vagy az utcaajtóban vehették át a gyermekek, ügyelve a járványügyi előírások betartására, a Télapó és segítői pedig maszkot, védőeszközöket is viseltek. Nem csak a legkisebbek kaptak ajándékot: az idősebbeknek szaloncukorral kedveskedtek.

A Mikulás lovas kocsiját Telbisz Zoltán vezette, emellett a Jégkirálynő, Télanyó és a Manó is segített az ajándékozásban Fotó: Önkormányzat

A vasárnap az ünnepvárás jegyében telt a településen. Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere meggyújtotta a polgármesteri hivatal előtti adventi koszorú második gyertyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában